До края на деня ще бъде готов проектът за закон,

...
До края на деня ще бъде готов проектът за закон,
Коментари Харесай

До края на деня ще е готов проектозаконът за извънредното положение

До края на деня ще бъде подготвен планът за закон, касаещ ограниченията по време на изключително състояние. Това сподели пред БНР министърът на правораздаването Данаил Кирилов.

„ Той ще съдържа най-интензивните ограничения, които лимитират по-сериозно правата на личността. Предложението към този момент е формулировката да бъде до преустановяване на оповестеното изключително състояние, без дата. Ако няма друго решение на Народното събрание, този ден е 13 април “, изясни правосъдният министър.

Законът за изключителното състояние ще уреди мораториума върху процесуални периоди, почнали да текат по висящи производства, преди оповестяването на изключително състояние на 13 март.

Мораториум върху процесуалните периоди би успокоил страните в разнообразни производства, че ще могат умерено да упражнят правата си след приключването на изключителното състояние.

„ В момента в правосъдните здания няма висящи дсела, с изключение на тези, за които категорично е посочено предвид на техния темперамент. Висш съдебен съвет отсрочи всички висящите правосъдни производства. Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет в детайли е дала инструкции на съдилищата по обособените типове каузи и главно по тези, които няма по какъв начин да не се слагат за разглеждане. Тези каузи обаче са стеснен кръг. Дела могат да се гледат в една единствена правосъдна зала, покрай входа и без скупчване на лица участници в тези производства “, уточни правосъдният министър Данаил Кирилов.

Мерките против разпространяване на ковид плануват най-малък достъп на външни лица в правосъдна зала. На гледането на ограниченията за неотклонение няма да бъдат допускани такива. Максимално ще бъдат лимитирани конвоите на арестувани лица, спрени са свижданията в местата за отнемане от независимост, напомни правосъдният министър. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР