До края на деня се очаква да продължи отстраняването на

...
До края на деня се очаква да продължи отстраняването на
Коментари Харесай

Северен Пловдив на сухо заради тежка авария

До края на деня се чака да продължи отстраняването на тежката ВиК повреда, която остави без вода обширни елементи от пловдивския регион " Северен " - Кършияка и кв. " Гагарин ".

" Става дума за пръсване на 60-годишен 475 мм магистрален тръбопровод, за нас към този момент е обикновено токлова остарели тръби да аварират ", сподели представителят на ВиК Пловдив инж. Анон Гълъбов.

По думите му компликация при работата по премахване на повредата основава това, че навръх мястото има и тръба на " ЕВН Топлофикация ".

Възстановено е водоподаването в по-голямата част от квартала, без вода остават 3 огромни блока в съседство, от западната страна на ул. " Победа ", изясни Антон Гълъбов.

Аварията е станала към среднощ. Водата е заляла цялата ниска част на бул " Победа " сред булевардите " Дунав " и " България ". Пътната права продължава да е затворена за придвижване и в двете направления.

Собственици на паркирани в региона коли обясниха, че водата е заляла тук-там и моторите на колите:

" Чакаме да ни издърпат сега, колата не може да възпламени ".

" В избените пространства на блока на ул. " Победа " 52 имаше близо половин метър вода ", сподели Атанас Бабунов, който живее във входа. По думите му през нощта той е показвал на спешния екип на ВиК къде е отводнителната шахта в региона. След като я отворили, част от изтичащата вода проникнала в избите на блока.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР