До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения

...
До края на деня се очаква да бъдат повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Обвиниха крупен бизнесмен в укриване на данъци

До края на деня се чака да бъдат повдигнати обвинявания на четирима души за присъединяване в проведена незаконна група за укриване на налози. Това съобщи зам. основният прокурор Иван Гешев по отношение на провеждаща се акция на Специализираната прокуратура за следствие на проведена незаконна група за данъчни закононарушения, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна.

„ Акцията се организира през днешния ден редом в Добрич, Варна и София. Арестуваните четирима души не са единствено от добруджанския град. Единият от тях има огромен бизнес в столицата ", уточни Гешев. По думите му дейностите са по следствие по досъдебно произвеждане под надзора на Специализираната прокуратура.

„ В акцията вземат участие ДАНС, жандармерия и чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич. Досъдебното произвеждане за проведена незаконна група е формирано при започване на годината. Става дума за данъчни закононарушения. Най-късно на следващия ден четиримата ще бъдат привлечени като обвинени ", съобщи Иван Гешев.

„ Единият е упрекнат за управление на проведена незаконна група и четиримата като евентуални причинители на вторични закононарушения – данъчни, с първична вреда 300 000 лева Възможно е нейният размер след това да нарасне значително след правене на съответните експертизи ", сподели зам. основният прокурор.

Той уточни, че лицето, което управлява групата, „ в някаква степен е емблематично за град Добрич “, осъждан нееднократно за данъчни закононарушения. На журналистически въпрос дали става дума за Антон Проданов, Иван Гешев сподели: „ Така подложен въпросът, за него става въпрос “. focus-news.net
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР