До края на деня само в София трябва да влязат

...
До края на деня само в София трябва да влязат
Коментари Харесай

300 хил. автомобила се прибират днес в София

До края на деня единствено в София би трябвало да влязат 300 000 коли, предизвестиха от КАТ.

Интензивен трафик се чака в последния почивен ден, оповестява NOVA.

Едната от горещите точки е трасето от Автомагистрала „ Струма” през Драгичево и Владая към столицата. През целия през днешния ден там придвижването беше реверсивно - имаше две ленти в посока София, с цел да могат колите там да се придвижват обикновено.

В късния следобяд се ускори и придвижването през Кулата и Кресненското дефиле към столицата.

Южният метод към столицата обичайно се запушва в края на всяка поредност почивни дни. За облекчение на придвижването през днешния ден са обезпечени 2 ленти в посока София.

Другият претрупан маршрут е този сред София и Ниш, защото доста наши сънародници избраха да посрещнат новата година в прилежаща Сърбия.

А изненадата беше толтаксата за новоизградения сектор от кулоар номер 10. Лека кола се таксува в равностойността на 3 лв., микробус минава за към 5 лв., а рейсовете и камионите - надлежно против 10 и 20 лв..

Интересното е, че към този момент автомагистралата е платена единствено в едната посока. От България към Сърбия. В противоположната посока контролните пунктове към момента не са построени.

От сръбското районно министерство дават обещание това да стане до няколко месеца, когато ще е подготвен и тунелът в най-тежката част от трасето - сред Бела Паланка и Ниш.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР