До края на деня петте компании, които желаят да участват

...
До края на деня петте компании, които желаят да участват
Коментари Харесай

Ето кога става ясно кои компании продължават напред по проекта АЕЦ „Белене“

До края на деня петте компании, които желаят да вземат участие в построяването на „ АЕЦ „ Белене “, би трябвало да създадат в Министерството на енергетиката удостоверение за своите обвързващи предложения. Това стана ясно от думите на енергийния министър Теменужка Петкова.
Министър Петкова взе присъединяване в петъчния парламентарен надзор, където осведоми депутатите за напредъка по плана и напомни, че сега се довършва цялостния лиценз по него. Процедурата стартира още през 2008 година, само че бе прекратена със прекъсването на строителството, напомни Петкова.
„ Довършването на лиценза е нужен детайл от бъдещите договаряния със стратегическите вложители “, безапелационна бе енергийният министър.
В края на 2019 година стана ясно, че не престават договаряния „ Росатом “, Си Ен Ен Си, „ Корейска хидроатомна корпорация “, „ Фраматом “ и „ Дженерал Електрик. Всяка една от фирмите пък може да влезе в договаряния с останалите. Отделно заявките за придобиване на миноритарен дял ще бъдат предоставени на евентуалните стратегически вложители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР