До края на деня очаквам зам. директорът на гранична полиция

...
До края на деня очаквам зам. директорът на гранична полиция
Коментари Харесай

Вътрешният министър поиска оставката на доскорошния шеф на „Гранична полиция“

„ До края на деня чакам зам. шефът на гранична полиция Деян Моллов да си подаде оставката “, разгласи в Бургас министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, откакто посети на място случая, при който двама униформени починаха рано сутринта в екшън с гонене на рейс, цялостен с мигранти.

Деян Моллов е намален в служба преди 10 дни като шеф на гранична полиция в заместител на назначената от служебния министър Росица Димитрова.

За уволнението му министърът изясни, че е очаквал повече по предварителната защита и опазването на границата ни.

В момента полицията търси двама сирийци, които имат отношение към транспорта на миграните. Това са сирийски жители, които са разпознати. И двамата били от бежански център, само че управляващите не прецизираха от кой.

Собственикът на рейса е хасковска компания, която го купила от Кърджали, само че возилото било неизправно и не е трябвало да се движи по пътищата ни.

Стрелба не е имало, безапелационен бе министърът. И изясни, че граничните служители на реда съзнателно са се въздържали да стрелят, защото в рейса е имало доста хора, което значи, че би се трансформирало в движещ се ковчег за 47 души.

Отпадна версията, че водачът на рейса не е съумял да вземе завоя и по този начин се е нацелил в патрулката, която се е пробвала да препречи пътя му на изхода на кръстовище „ Трапезица “, написа „ 24 часа “.

Автобусът преднамерено е връхлетял върху полицейската кола, с цел да избегне преследването и по случая е формирано произвеждане за съзнателно закононарушение, изясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Оградата, която пази границата ни в Турция от мигранти, не е най положителното оборудване, сподели министърът и добави, че с изключение на жива мощ, тя ще бъде подсилена и с спомагателна техника. Някои от камерите по трасето на оборудването не работели, се разбра по думите на министър Демерджиев.

След случая в Бургас незабавно стартира инспекция бежанските центрове за мигранти, от където се разбра, че са двамата сирийци каналджий.

Ако има забъркани и чиновници на Министерство на вътрешните работи, те ще си понесат отговорността съгласно закона, сподели Демерджиев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР