До края на деня Община Пловдив ще изпрати на министър-председателя

...
До края на деня Община Пловдив ще изпрати на министър-председателя
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Увеличаваме капацитета на МБАЛ "Св. Мина" до 150 места за пациенти с К-19

До края на деня Община Пловдив ще изпрати на министър-председателя отчет за нужните средства за застраховане на общинското опазване на здравето в задълбочаващата се коронавирус зараза.

Това заяви кметът Здравко Димитров след персонален диалог с премиера Бойко Борисов, който се организира в болничното заведение, където се лекува градоначалникът.

Общинската болница „ Св. Мина “ има работещо коронавирус поделение с 30 кревати, което приема пациенти от началото на юли месец. Община Пловдив стартира преструктуриране на отделенията за превръщането на здравното заведение в напълно коронавирус болница. От понеделник досега са разкрити нови 60 места за банкет на леки и приблизително тежки случаи.

„ На този стадий са обезпечени медицински екипи за 90 пациенти, само че потенциалът на болничното заведение ще се усилва до 150 кревати. Необходими са още експерти, съоръжение и консумативи и тъкмо това ще опишем в отчета до премиера “, изясни кметът.

Той добави, че Община Пловдив чака заповед от Министерството на здравеопазването за трансформирането на болничното заведение и Регионалната здравна ревизия, с цел да може болничното заведение да подписа в допълнение съглашение с НЗОК.

„ Информирах господин Борисов, че още през март сме изпратили предложение на Общинския спешен щаб до министъра на опазването на здравето за възобновяване на профилираната белодробна болница "Димитър Кудоглу ", която не действа от 2015 година след решение на предходното управление на общината “, заяви още Здравко Димитров и посочи, че администрацията има готова подробна количествено-стойностна сметка за нужните средства за ремонта.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР