До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член

...
До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член
Коментари Харесай

Транспортният министър обеща: До края на 2024 г. ставаме пълноправен член на Шенген и еврозоната

„ До края на 2024 година България ще стане пълновръстен член на шенгенското пространство и еврозоната “, увери пред Българска национална телевизия министърът на превоза Георги Гвоздейков.

„ Шенген е опция за високо икономическо развиване на България. Шенген дава опция за бърз достъп до артикули и свободното пътешестване на хората “, сподели министърът.

По думите е било положително решение България да се съгласи с изискванията на Австрия, макар че страната ни беше „ полуприета “ в Шенген.

03 януари 2024, 08:52

Агенцията за бежанците: Австрия може да ни върне 6000 бежанци по в този момент настоящия правилник

„ Австрия беше най-големият съперник за влизането на България в Шенген. Всяка страна има своите вътрешнополитически настроения, които доста въздействат, само че въпреки всичко би трябвало да бъдем признателни от резултата “, сподели Георги Гвоздейков.

Той изясни и какъв е развоят на събитията по отношение на двата кораба „ Верила “ и „ Руен “.

„ Информацията, която е налице за кораба „ Верила “, е че са освободени останалите хора от екипажа. Корабът към момента е арестуван. След привършване на следствените дейности корабът би трябвало да се прибере в България. Корабът „ Руен “ се намира в териториалните води на Сомалия, екипажът е в положително здравословно положение, няма опасност за живота им “, посочи той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР