До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член

...
До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член
Коментари Харесай

До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член на Шенген и еврозоната, заяви Георги Гвоздейков

До края на 2024 година България ще стане пълновръстен член на шенгенското пространство и еврозоната. Това съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков в " Денят стартира ".

" Шенген е опция за високо икономическо развиване на България. Шенген дава опция за бърз достъп до артикули и свободното пътешестване на хората ", сподели министърът на превоза.

По думите е било положително решение България да се съгласи с изискванията на Австрия, макар че страната ни беше " полуприета " в Шенген.

" Австрия беше най-големият съперник за влизането на България в Шенген. Всяка страна има своите вътрешнополитически настроения, които доста въздействат, само че въпреки всичко би трябвало да бъдем признателни от резултата ", сподели Георги Гвоздейков.

Георги Гвоздейков изясни и какъв е развоят на събитията по отношение на двата кораба " Верила " и " Руен ".

" Информацията, която е налице за кораба " Верила ", е че са освободени останалите хора от екипажа. Корабът към момента е арестуван. След привършване на следствените дейности корабът би трябвало да се прибере в България. Корабът " Руен се намира в териториалните води на Сомалия, екипажът е в положително здравослояно положения, няма опасност за живота им ", посочи той.

Министърът на превоза подсигурява, че ще се работи в построяването на по-добро качество в бранша на БДЖ.

" Минималната заплата в НКЖИ и БДЖ ще се усили с близо 20%. До 8 януари би трябвало да завърши подаването на предложения за доставката на 8-те двуетажни влака ", сподели Георги Гвоздейков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР