До края на 2022 г. Русия може да получи рекордна

...
До края на 2022 г. Русия може да получи рекордна
Коментари Харесай

Русия може да получи рекордните 100 млрд. USD

До края на 2022 година Русия може да получи рекордна облага от продажбата на газ за Европа, макар глобите и логистичните проблеми. За това написа колумнистът Винсент Колин за френския вестник Echos, базирайки се на анализатори на Citi. Според неговите оценки Москва може да завоюва 100 милиарда USD за година, което е безспорен връх.

Директорът на Фонда за енергийно развиване Сергей Пикин изрази мнението, че рекордната прогноза за облага се основава на настоящите цени на газа, тъй че може да се смята за реалистична. „ Прогнозата е въз основата на междинната цена на газа (бел. ред. тя е към 1000 USD за 1000 кубически метра). Като се има поради, че 2021-а междинната цена на газа беше два пъти по-ниска, ние спечелихме към 50 милиарда USD, по-късно 100 милиарда USD – това е просто прогноза, основана на сегашните цени. Прогнозата подхожда на настоящата ценова обстановка ", счита Сергей Пикин.

Не бива да се чака понижение на приходите от продажбата на съветски газ за Европа до края на годината, тъй че Русия може да завоюва даже повече от 100 милиарда USD. „ Към момента е ясно, че цената на газа ще остане постоянна и на високи равнища през цялата 2022 година През 2023 година е допустимо лек спад на цената на газа и петрола, само че всичко ще зависи от геополитическата обстановка. Засега Европа живее с цена от към 1000 USD за 1000 кубически метра газ “, заключи Сергей Пикин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР