До края на 2020 г. трябва да приключи модернизацията на

...
До края на 2020 г. трябва да приключи модернизацията на
Коментари Харесай

Зам.-министър Велик Занчев: До 2020 г. модернизираме жп линията София – Елин Пелин за скорост до 160 км/ч

До края на 2020 година би трябвало да завърши модернизацията на 23-километровата жп линия сред София и Елин Пелин. Това съобщи заместител - министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев по време на гала за пускане на строителните действия в сектора.

Той добави, че се влагат над 130 млн. лв., от които почти 115 млн. лв. са обезпечени от Механизма за обвързвана Европа.

Зам.-министър Занчев уточни, че през предходната година по това направление са минали съвсем 1,8 млн. пасажери. „ След приключването на плана ще подсигуряваме най-високо равнище на сигурност и сигурност, както и понижаване на времепътуването за хората.

Проектът планува рационализация на железопътното трасе, създаване на нови системи за сигнализацията и телекомуникации, както и възобновяване на контактната мрежа в целия сектор ", изясни Велик Занчев.

„ В рамките на различен план, финансиран от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура ", е заложена рационализация на жп гарите Подуяне, Искър и Казичене, които попадат в това направление ", разяснява още заместник-министърът. Той посочи, че общият размер от средства за жп планове до 2020 година е над 2,5 милиарда лв. с националното съфинансиране. „ След довеждане докрай на всички предпочитани прави до 2023 година ще е подготвена първата скоростна жп автомагистрала от сръбска граница до пристанище Бургас, както и до турска и гръцка граници ", добави Занчев.

По отношение на закупуването на нов преносим състав, Велик Занчев съобщи, че след доставката на новите влакове и модернизацията на инфраструктурата, българската железница ще доближи средноевропейско равнище. Той изясни, че се чака до месец и половина да бъде оповестена публичната поръчка, а до края на мандата на държавното управление - да бъдат доставени и новите влакове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР