До края на 2020 г. според прогнози на Института за

...
До края на 2020 г. според прогнози на Института за
Коментари Харесай

Учени прогнозират ръст на икономиката ни и в следващите години

До края на 2020 година съгласно прогнози на Института за стопански проучвания при Българска академия на науките темпът на повишаване на Брутният вътрешен продукт на България ще остане 3-3,5 на 100, което е близо до евентуалния ни напредък. Това е добър напредък, само че е непълен за задачите на догонващото развиване на страната. Това разяснява на конференция в Българска телеграфна агенция доцент доктор Виктор Йоцов при представянето на Годишния отчет за икономическото развиване и политики в България на института.
Проф. доктор Александър Тасев - шеф на Института, означи, че даже 3-4 на 100 напредък за България е непълен, с цел да се доближим до европейските стандарти.
Доц. доктор Виктор Йоцов разяснява, че не се чака повишена инфлация по линия на това, че стопанската система потегля да "прегрява ". Покачване на темпа на асимилиране на евросредствата е измежду другите прогнози на учения. Не се чакат съществени промени в данъчната система.
Йоцов заяви, че се чака сполучливо довеждане докрай на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. По думите му няма да има политически разтърсвания и не се чака тази година да има нови предварителни избори, които постоянно дават отражение върху бюджета и макроикономическите индикатори.
Учените от Българска академия на науките чакат гладко повишаване на световната и европейската стопански системи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР