До края на 2020 г. ще бъдат монтирани още 100

...
До края на 2020 г. ще бъдат монтирани още 100
Коментари Харесай

Продължават да монтират филтри на комини на домакинства в София

До края на 2020 година ще бъдат инсталирани още 100 филтри на комини на семейства в София, които се отопляват на дърва и въглища за възстановяване на качеството на въздуха. Информацията споделиха от пресцентъра на Столична община.

От началото на осъществяването на тази стратегия до момента са инсталирани 494 филтри. Те са в регионите „ Красна поляна “ и „ Слатина “. Продължава процесът на монтиране на още 15 филтри, с които общо ще станат 509.

Установено е, че филтрите стопират повече от 80% от фините прахови частици, които се отделят при битовото отопление. Те се инсталират на комините, като се слага един електростатичен електрод, който основава електро-статика и стопира фините прахови частици. За семействата слагането на филтри е гратис. Финансирането се прави от бюджета на общината. Консумацията на филтъра е към 30 вата, което е колкото една електрическа крушка.

Столична община извършва и два огромни плана за замяна на отоплителните съоръжения на дърва и въглища с по-екологични други възможности. По тях се планува да бъдат сменени отоплителните устройства на към 15 000 семейства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР