До края на 2020 г. партиите и коалициите трябва да

...
До края на 2020 г. партиите и коалициите трябва да
Коментари Харесай

До края на 2020 г. партиите трябва да върнат надвзетите пари от субсидиите

До края на 2020 година партиите и обединенията би трябвало да върнат непринудено надвзетите суми от държавната си дотация, в противоположен случай стартира да тече рента. Това взеха решение депутатите от Правната комисия в Народното събрание, гласувайки на второ четене измененията в Закона за политическите партии, съобщи сътрудник на.
Годишната държавна дотация, отпусната на политическитепартии и обединения за интервала от 26 май 2016 година до влизането на този закон, се преизчислява от МФ. Разликата сред предоставените държавни дотации за интервала и преизчисленият размер се връща от политическите партии и от партиите от състава на съответните обединения, които са ги получили, и се възвръща по централния бюджет.
" За тези, които получават дотация, а не върнат непринудено, от втория им транш за 2019 година ще получат 70%. Вторият транш ще бъде преизчислен по наредбите на този законопроект. От всички последващи траншове по 50% ", изясни заместник-министърът на финансите Росица Велкова.
Тя акцентира, че общата сума, която партиите би трябвало да върнат в държавния бюджет е 14,6 млн. лева
Предвижда се в 7 дневен период от влизането в действие на закона на уеб страницата на МФ да се разгласява информация за средствата, които подлежат на връщане, по партии. Когато партиите са от състава на коалиция се разгласява и общата сума, избрана на обединението.
При дефицит на средства или липса на последващи елементи от дотацията разликата, която не е върната от политическите партия, в това число от състава на коалиция, се връща до 31 декември 2020 година
След приключването на периодите, средствата, които не са върнати се събират по общия ред. Ще се начисляват лихви за веселба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР