До края на 2019 ще бъде изграден общински изолатор за

...
До края на 2019 ще бъде изграден общински изолатор за
Коментари Харесай

Изграждат приют за бездомни кучета във Враца

До края на 2019 ще бъде построен общински изолатор за бездомни кучета във Враца. Това стана ясно от съвещание на Общински съвет Враца през днешния ден.
Средствата за него са в размер на близо 194 000 лева Проектът планува да има обособени кафези за здрави животни и терен за разходка и игри на животните. Приютът за кучетата ще има и пространства за оказване на здравна помощ, както и стая за работещите там.
Избран е към този момент изпълнителят на публичната поръчка.
„ Реалистично до края на годината Враца ще разполага с съвременен кучкарник. Вече е закупено и ново съоръжение, с което ще се улавят нападателните кучета. Освен това ще се наблюдава и миграцията на кучетата и ще ги връщаме там от където са пристигнали “., съобщи кметът Калин Каменов.
В хода на сесията бе утвърдена  актуализираната стратегия за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Враца за интервала 2019-2021 година
Тя включва цели, задания и ограничения за битка с безпризорните животни. Програмата цели да се увеличи сигурността на жителите, регистрацията и събираемостта на таксите за домашните кучета, мониторинг върху популацията на безстопанствените кучета и понижаване на общественото напрежение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР