До края на 2019 г. 100 мъже и жени над

...
До края на 2019 г. 100 мъже и жени над
Коментари Харесай

А1 стартира серия безплатни обучения по компютърна грамотност за възрастни хора в страната

До края на 2019 година 100 мъже и дами над 55 години в пет обитаеми места ще преминат през профилирания курс, част от програмата „ Интернет за всички: 55+ “
Следвайки задачата си да оказва помощ на хората в България да употребяват новите технологии и интернет вярно и безвредно, А1 развива програмата си „ Интернет за всички “ с нова серия от образования, които ще се проведат в партньорство с Асоциация „ Съвременни читалища “. Първият урок от самодейността е плануван на 1 октомври, когато се отбелязва Международният ден на възрастните хора, а обитаемоте места, в които ще се осъществят образованията, включват градовете Белене, Дряново и Радомир, както и селата Ценово и Ново село, област Видин.
„ За нас, като водеща софтуерна компания, е извънредно значимо да развиваме както продуктите и услугите от портфолиото на А1, по този начин и знанията и уменията на хората във връзка с използването на новите технологии. Това е значимо изискване, с цел да може обществото ни да се възползва оптимално от необятните благоприятни условия, които нововъведенията ни дават, и да се защищити от евентуалните рискове, които онлайн пространството крие. С програмата „ Интернет за всички: 55+ “ се фокусираме върху една от най-уязвимите групи консуматори – възрастните хора – с цел да окажем поддръжка на тези, които имат стеснен достъп до съответни канали за информация и образование “ – разяснява Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България.
Всеки от стоте курсисти в профилирания курс, част от „ Интернет за всички: 55+ “, ще премине през образование от 20 образователни часа, приспособено съгласно потребностите и уменията на по-възрастното потомство. Учебната стратегия, която е качена на страницата на самодейността, покрива четири съществени модула: встъпление в компютърната техника, работа с интернет, потребление на мобилни устройства и онлайн сигурност. Тя е създадена от екипа на Асоциация „ Съвременни читалища “, която има лиценз на център за професионално образование и разполага с квалифицирани преподаватели, профилирани в работата с съответната възрастова група.
„ Обучителната методика, използвана за възрастните хора, е характерна и изисква спомагателна подготовка от страна на преподавателите, с цел да могат курсистите сполучливо да усвоят нужните познания. Учебната стратегия, която нашите преподаватели ще следват в границите на самодейността „ Интернет за всички: 55+ “, е съобразена с уменията и навиците на поколението, което се сблъсква с опциите на новите технологии в по-зряла възраст и има потребност от спомагателна поддръжка “ – показа инж. Георги Петров, ръководител на УС на Асоциация „ Съвременни читалища “.
Възрастните хора са единствено една от групите, към които е ориентирана интернационалната самодейност за онлайн просветеност на А1 „ Интернет за всички “. Нейната цел е да обезпечи достъп до информация, познания и обучение в региона на технологиите на тези, които по някаква причина нямат късмет да се възползват от тази опция, в това число хора с невисок социално-икономически статус, възрастни мъже и дами, както и тези, които живеят в по-малки обитаеми места. Програмата започва в България през 2014 година, като първоначално е фокусирана върху образования на деца и младежи, а от 2016 година обгръща и възрастни над 55 години.

А1 , част от A1 Group, е водещ снабдител на цифрови услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията дава мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, в това число четири лични спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, лична платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 година A1 България регистрира доходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.
A1 Group е водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1), Беларус (А1), Хърватия (A1), Словения (A1), Сърбия (Vip mobile) и Северна Македония (А1). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – третият по величина снабдител на мобилни услуги в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР