До края на 2018 година се очаква да стартират тръжните

...
До края на 2018 година се очаква да стартират тръжните
Коментари Харесай

До края на 2018 г. стартира процедурата за изпълнител на АМ Русе - В. Търново

До края на 2018 година се чака да започват тръжните процедури за избор на реализатор на строителството и за строителен контрол на автомагистралата " Русе - Велико Търново ". Това сподели през днешния ден в Русе ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/ инж. Дончо Атанасов по време на публичното разискване на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ на капиталовото предложение за автомагистралата.

Русе

По думите му публичните разисквания са протекли при доста засилен интерес от страна на популацията на десетте общини, през които ще премине трасето. Най-голяма поддръжка от препоръчаните три разновидността получил комбинираният, а усещанията били, че хората чакат с голяма вяра стартирането на плана.

" Завършвайки по закон публичните разисквания, чакаме позитивна оценка от Висшия експертен екологичен съвет през януари 2018 години, след което започваме подготовка за оповестяване на тръжни процедури ", добави инж. Атанасов. Според него най-бързо би трябвало да стартират дейностите в сектора от Русе до Бяла, който от цялото към 135-километрово трасе е с най-вече пътни катастрофи и смъртни случаи.

Той дефинира строителството на автомагистралата като историческо събитие за района, който ще се развие и ще стане прелъстителен за бизнеса. Инж. Атанасов счита, че основният път Русе - Бяла ще остане толкоз претрупан най-малко още 4-5 години. Общественото разискване в Русе бе последното от поредицата полемики в обитаемоте места на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение за автомагистралата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР