До края на 2017 г. натрупаните средства във Фонд извеждане

...
До края на 2017 г. натрупаните средства във Фонд извеждане
Коментари Харесай

592 млн. евро струва изваждането от експлоатация на първите четири блока на АЕЦ Козлодуй

До края на 2017 година насъбраните средства във Фонд извеждане от употреба са 1,494 млрд лв., а във Фонд реактивни боклуци – 111 милиона лв..

Площадката на 7 блок на АЕЦ " Козлодуй " може де одобри реактор от вида ВВЕР- АЕС2006 и АЕС92 . Това се споделя в известие на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД.
От там настояват, че тезата, че „ получените позволения и така нататък за създаване на 7 блок на площадката Козлодуй са съобразени с различен тип нуклеарни уреди, а точно тези на компания „ Уестингхаус “ е доказуема лъжа. Проведените точно от „ Риск Инженеринг “ АД изследвания на площадката в Козлодуй, потвърдиха по безапелационен метод, че тази площадката може да одобри нуклеарно оборудване и от вид ВВЕР- АЕС2006 и АЕС92 – а точно оборудването от прекратения план ".

" Нито от фактическа, нито от правна страна разрешението за избор на площадка не е обвързано с съответна компания или съоръжение на съответен производител, което вкарва в подвеждане обществото и употребява некадърно имената на авторитетни производители. Подобно манипулативно пояснение на обстоятелствата е заблуждаващо и неточно. Обективната реалност изисква да напомним, че и към сегашния миг Решение на Народното събрание (Обн. Дъждовни води. бр.28 от 6 Април 2012 г.) е в действие. В т. 3 на същото Решение, законодателният орган на Република България е записал и приел:

„ Възлага на министъра на стопанската система, енергетиката и туризма да извърши нужното за създаване на нова нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “, като се употребява платеното от Република България съоръжение. “

Твърденията за към този момент построената инфраструктура на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ и на територията на град Козлодуй, изложени в същото изявление, са безусловно недоказани. Като сдружение, което разполага с редица изследвания на площадката в Козлодуй, „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД изрично показва мнението си, че цитираната инфраструктура може да бъде експлоатирана и от новата нуклеарна мощ. Това ще отсрочи във времето обилни финансови разноски. Видно е, че това събитие по никакъв метод не би могло да се преглежда като минус, какъвто опит е изработен в изявлението. Напротив, инфраструктурата в работещата АЕЦ и в град Козлодуй са изрично предимство. Подобни опити умишлено да се преиначават обстоятелства, са неточни по отношение на българските жители, тъй като ги вкарват в подвеждане по въпрос, които има висока социална значителност. Нещо повече, подобен метод към решаването на въпроси, свързани с развиването на енергетиката, не е „ наливане на вода в мелници “, а кол в колелото на нуклеарната енергетика на страната ни.
„ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД упорства създателите на тиражираните лъжи да поднесат обществено своите извинения и да опровергаят казаното от тях ", се споделя в позицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР