До колко часа да продължи пленарното заседание днес - този

...
До колко часа да продължи пленарното заседание днес - този
Коментари Харесай

Депутатите се чудят до колко часа да работят днес

До какъв брой часа да продължи пленарното съвещание през днешния ден - този въпрос вълнува депутатите, които започнаха серия от оферти за удължение на работното време. Въпреки това взеха решение да заседават единствено до 14,00 часа, както е по устав.
Прочетете още
Вече три часа и половина депутатите заседават над първата точка от дневния си ред, а точно първо гласоподаване на законопроекти за изменение и допълнение на Търговския закон.

Десислава Атанасова от ГЕРБ изиска времето да се удължи до приемане на седмата точка от дневния ред. То обаче не бе признато даже след прегласуване.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пък предложи да работят до привършване на целия дневен ред от 9 точки поради последната - повдигане на минималната заплата в Кодекса на труда. И то обаче не бе признато със 160 гласа " срещу ".

Очевидно националното заседание не желае да работи до приемането на точка седма или точка девета. Затова аз предлагам да работим до приемането на точка шеста, предложи пък Делян Добрев от ГЕРБ. В нея става въпрос за обезщетенията за високите цени на горивата, по тази причина той заплаши, че в случай че предлагането му не се одобри, то значи има " Лукойл коалиция " в Народното събрание.

След като предлагането на Българска социалистическа партия не бе признато, аленият Иван Ченчев откри нов метод да вкара Кодекса на труда в дневния ред - той да се размести и последната точка да стане втора. Това предложение обаче също бе отхвърлено - със 108 гласа " срещу " от ГЕРБ-СДС, " Възраждане " и " Демократична България ".

След като стана ясно, че работното време няма да се удължава, ръководителят на правната комисия Радомир Чолаков разгласи, че правната комисия ще има постоянно съвещание от 14:30. Очакваше се депутатите да заседават до късно през днешния ден, по тази причина по-рано е било решено юристите да заседават в обедната си отмора. Сега обаче това няма да им се наложи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР