До Коледа приключва конституционната процедура, заяви пред медиите в парламента

...
До Коледа приключва конституционната процедура, заяви пред медиите в парламента
Коментари Харесай

Пеевски: До Коледа приключва конституционната процедура

До Коледа завършва конституционната процедура, съобщи пред медиите в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи и ръководител на ПГ на партията Делян Пеевски. Той отговори на въпроси по настоящи тематики, откакто Народното събрание гласоподава на първо четене измененията в конституцията.


" В момента разясняваме какво ще се промени сред първо и второ четене ", изясни Пеевски.

" Дискутираме, по всяка възможност кръгът, от който президентът ще може да избира за служебни министър председател, да бъде уголемен ", посочи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи.

 

Той съобщи, че не е на Движение за права и свободи настояването да отпадне възбраната за двойно поданство на министри и депутати. 

По думите му занапред се водят диалози за регулаторите.

" Водят се диалози, няма уточняване на квоти, или на нещо друго. Както беше в предишното за Българска народна банка, ще се разберем с сътрудниците ", сподели Пеевски.

Относно смяната на националния празник, Пеевски разяснява, че откакто ГЕРБ няма да поддържат промяната на Трети март, то тогава въпросът отпада.

 

" Кое не е законно?! Това е определеният парламент от българските жители. Всички, които са имали предпочитание да гласоподават, са дали своят вот и са избрали тези народни представители ", отговори ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи на въпроса дали този парламент е законен, с цел да прави промени в Конституцията.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР