До Коледа догодина Генуа ще има нов мост, който ще

...
До Коледа догодина Генуа ще има нов мост, който ще
Коментари Харесай

Започва разрушаването на моста „Моранди” в Генуа

До Коледа следващата година Генуа ще има нов мост, който ще размени отчасти рухналия мост " Моранди ". Това даде обещание през днешния ден кметът на града Марко Бучи, предадоха международните организации и италиански електронни издания, предава Българска телеграфна агенция.

Бучи участва на гала, на която бе сложено символичното начало на процеса за разрушаването на това, което е останало от виадукта, който се срути на 14 август. При случая загинаха 43 души. Церемонията се състоя на нова строителна площадка, на която ще бъдат разрушавани демонтираните детайли на моста.

Същинските работи по разрушаването би трябвало да стартират при започване на идната седмица. В понеделник се чака арбитър от Генуа да анулира възбраната за достъп до останките от виадукта и тогава разрушаването може да стартира, заяви Джовани Тоти, регионалният шеф на Лигурия. Достъпът до останките от моста беше неразрешен със правосъдна заповед, с цел да се разреши на специалисти да извършат своето следствие на аргументите за рухването на виадукта.

 

Кметът на града съобщи, че разрушаването би трябвало да продължи до март следващата година. В разрушителните действия ще вземат участие пет подбрани от управляващите компании. Процесът ще коства 19 милиона евро

K кметът на Генуа да разгласи кои компании ще изградят новия мост. Световноизвестният проектант Ренцо Пиано, който е роден в Генуа, беше един от архитектите показали планове за новото оборудване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР