До късно следобед днес продължи работата на Икономическа полиция- Благоевград,

...
До късно следобед днес продължи работата на Икономическа полиция- Благоевград,
Коментари Харесай

Аферата с фиктивни ваксинации и зелени паспорти в РЗИ Благоевград! Иззеха документация от кабинетите на общинския съветник д-р П. Янкулски и негова колежка!

До късно следобяд през днешния ден продължи работата на Икономическа полиция- Благоевград, по следствие в РЗИ – Благоевград след сигнал за недействителни имунизации за Ковид-19. Както съобщихме, със правосъдно позволение служителите на реда обискираха домовете и кабинетите на двама лекари - общинският консултант доктор Павлин Янкулски и негова колежка. Иззети са документи, свързани с целия имунизационен развой от началото на антиковид акцията.

Проверката е почнала след подаден сигнал за записани в националната осведомителна система лица, които имат документ, само че не са имунизирани в реалност. Според източници на struma. com в основата на цялата скица е здравна сестра в един от лекарските кабинети. Въпросът е сама ли е е правила фиктивните имунизации, или е медиатор на някои от лекарите в РЗИ?! Засега няма данни, които да уличават проверяваните двама лекари в директно присъединяване в схемата, само че следствието продължава.

Къде е мястото на шефа на инспекцията Калоян Калоянов, под чието управление е работила схемата?. Кои са забърканите лица и до каква степен ще стигне почналото следствие, ще има ли обвинявания?!, това са въпроси, чийто отговори към момента са неразбираеми.

Припомняме, че доктор Павлин Янкулски от ОБС Благоевград бе измежду лекарите горещо препоръчващи имунизиране на популацията в разгара на антиковид акцията, името му бе спрягано и като предстоящ шеф на РЗИ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР