До късно продължи протестът, организиран този следобед след акцията на

...
До късно продължи протестът, организиран този следобед след акцията на
Коментари Харесай

Протестът пред Президентството се превърна в шествие, стигна се и до блокади


До късно продължи митинг ът, проведен този следобяд след акцията на прокуратурата в Президентството и почнал точно там. След това обаче демонстрацията в отбрана на демокрацията се трансформира в шествие , стигна се и до блокади.

След като минаха през Съдебната палата, Министерския съвет и Народното събрание, към 21:00 ч. митинг иращите стигнаха до “Орлов мост ”, където блокираха придвижването с възгласи " Оставка ", съобщи Българска национална телевизия.

След 21:30 ч, митинг иращите взеха решение да се върнат назад към Народното събрание, а по-късно се насочиха още веднъж към президентството.

Малко след 22:00 ч. придвижването на “Орлов мост ” беше възобновено.

Протестът през днешния ден стартира пред постройката на президентството под надпис " Да защитим демокрацията ". Държавният глава Румен Радев слезе при митинг иращите дружно с вицепрезидента Илияна Йотова.

" Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата, която мафията употребява по най-безпародонен метод за собствен щит и за политически репресии ", съобщи пред жителите президентът.

На митинг а участваха и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, водачът на " Да, България " Христо Иванов, както и някогашният омбудсман Мая Манолова.

Гражданите се събраха пред президентството, откакто там по-рано се организира акция на прокуратурата.Извършиха се обиски на кабинети в постройката и арести на двама високопоставени чиновници. Това са секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, задържан по следствието за търговия с влияните и президентският консултант по сигурността Илия Милушев, който пък беше арестуван по следствие за оповестяване на държавна загадка.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР