До късния следобед вчера продължи разпоредителното заседание по делото за

...
До късния следобед вчера продължи разпоредителното заседание по делото за
Коментари Харесай

Съдебното следствие по делото за убийството на диджей Теди започва на 1 април

 До късния следобяд през вчерашния ден продължи разпоредителното съвещание по делото за убийството на Тодор Тодоров, прочут като DJ Теди, осъществено през 2015 година. Към наказателна отговорност са привлечени  51-годишният Константин Б. в качеството на причинител и 48-годишният Григор. К., като подстрекател на убийството. Самото правосъдно разследване ще стартира на 1 април, като в хода на делото ще бъдат разпитани 53 очевидци, измежду които и един предпазен, като и 22 движимости лица, оповестиха от пресслужбата на Окръжен съд-Варна.

В началото на разпоредителното съвещание бранителите на двамата подсъдими желаеха отказ на прокурора по делото. Адвокатите на Константин Б. и персонално той упрекнаха в преднамереност представителя на държавното обвиняване. По думите им, в хода на досъдебното произвеждане той отказал огромна част от доказателствените им претенции. Особено тези, които оневинявали 51-годишният мъж.

Един от претекстовете, с които юристите на Григор К. желаеха премахване на прокурора по делото беше отводът му да позволи сключването на цивилен брак на обвинения в следствения арест. Според тях това е нарушаване на главно човешко и гражданско право. Липса на изясненост за виновността на всеки един от подсъдимите в обвинителния акт, на логическа връзка в обстоятелствената му част и повдигнатото обвиняване, като и позволени в действителност неточности, бяха другите посочени доводи.

И Григор К. и Константин Б. още веднъж желаеха изменение на най- тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ в по- леки, защото от задържането им е минало доста време. Константин Б. се намира в следствения арест от 17.07.2019 година, а Григор К. от 13.08.2019г.

След заседание, Варненският областен съд откри, че неуважаването на някои доказателствени претенции на Константин Б. не може да бъде счетено като значително процесуално нарушаване, а прокурорът да бъде упрекнат в преднамереност. Според съда, в досъдебната фаза обвиняването има законово право да реши какви доказателства да събере. " Тъй като, правосъдната фаза на процеса е централната, няма проблем тези претенции за събиране на нови доказателства да бъдат направени в правосъдната зала “, стимулира се съдът и отхвърли настояването за отказ на прокурора, като безпричинно. Без почитание беше оставено настояването и на отбраната на Григор К. Според съда, въпреки в обвинителния акт някои обстоятелства и условия да са показани сбито, те ясно обрисуват виновността на всеки един от подсъдимите. Окръжният съд даде седем дневен период на прокурора по делото да в профил позволените в действителност неточности. За следващ път бяха доказани и ограниченията за неотклонение на двамата подсъдими.

Припомняме хронологията на обвиняването. На 26.02.2015 година, към 22 часа, потърпевшият бил причакан пред блока, в който живеел и намушкан смъртоносно няколко пъти в региона на гърдите. В разследване на нанесените със забележителна мощ и акуратност удари, гибелта на 45-годишния диджей настъпила съвсем незабавно. Според обвинителния акт закононарушението е осъществено с особена свирепост, а като претекст на подбудителя се сочи " любовен триъгълник “.

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито, до момента в който прокуратурата не упрекна Константин Б., откакто получи резултатите от  направената ДНК експертиза, направена от Института по престъпна техника при Федералната престъпна работа на Германия.

За закононарушението, за което са упрекнати, Константин Б. и Григор К. могат да получат наказване " отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР