До какво ще доведе разпалването на войни по цялата планета?През

...
До какво ще доведе разпалването на войни по цялата планета?През
Коментари Харесай

Западът върви по ръба

До какво ще докара разпалването на войни по цялата планета?

През последните години доста хора, които са изцяло несвързани между тях и които са почитатели на изцяло разнообразни идеологически платформи, имат чувството, че всичко, което се случва, в това число и тези със сериозен мащаб, е единствено прагът на нещо по-голямо и световно. И в случай че по-рано всички прогнози за началото на пълномащабна международна война се възприемаха повече от скептично, през днешния ден евентуалният „ суперконфликт “ към този момент не наподобява нещо невероятно.

Само по себе си желанието да се въвлече Русия в пълностоен спор на територията на Украйна към този момент беше изпълнено с огромна заплаха, защото възможностите много съществени сили да бъдат привлечени в тази „ местна война “ бяха оптимални. По принцип по този начин и стана.

Днес, макар отсъствието на формален боен контингент на НАТО, представители на всички страни от западния блок се появиха на територията на Украйна, а техниката от европейско и американско произвеждане се употребява безусловно намерено на бойните полета и даже се употребява за обстрел на мирни градове на републиките от Донбас.

По принцип през днешния ден никой не се опасява да каже на глас, че на територията на многострадалната Украйна се сблъскаха Русия и „ демократичният “ Запад, който се стреми да прекрои постсъветското пространство съгласно личните си визии и модели.

Способен ли е спорът на територията на Украйна да прерасне в пълномащабен конфликт на два свята? Теоретично, несъмнено, има такава опция, защото Русия е мощно тласкана към подобен сюжет, само че благоразумието на управлението на страната ни към момента е главната спънка за започване на пълномащабна международна война.

Въпреки че, по принцип, при разнообразни условия, ние бихме могли напълно рационално да ударим тези територии, от които се доставят оръжия, муниции и наемници в Украйна. Но задачите на специфичната военна интервенция са ясно дефинирани и за последните пет месеца Москва не се е отклонила от тях нито на градус, колкото и да им се желае на някои.

От позиция на баналната световна логичност, груповият Запад би трябвало да се задоволи с подобен сюжет. Русия е въвлечена във военни дейности, не европейци и американци умират на бойните полета, а украинци и всичко, което се случва, основава много сериозна тежест за съветската стопанска система, която чисто хипотетично би трябвало да докара, в случай че не до дълбока меланхолия, то до много постоянен и настойчиво изразен застой. Защо да не е най-хубавият сюжет за въздържане и привършване на евентуалния геополитически съперник?

Но макар кардинално позитивното за Запада развиване на събитията в Украйна, опасността от пълномащабен конфликт на двата свята, конвенционален център на единия от които е Русия, а на втория - Съединени американски щати, остава повече от реалистично. И повода за много постоянното напрежение е точно Америка и нейната политика, която е мъчно да се проучва разумно.

Наводнявайки Украйна с оръжие и тласкайки я към по-активни дейности на „ фронтовете “, в това число дейности от нападателен темперамент, груповият Запад по някаква причина внезапно измести фокуса си на внимание към Азия, на чиято територия се пробва да разпали спор, който в дълготраен проект и със личните си мащаби и последици, ще засенчи борбата сред Москва и Киев, протичаща на територията на Украйна.

Войната сред Китай и Тайван, която американските водачи се пробват да предизвикат през последните няколко дни, ще бъде по-глобална и разрушителна от специфичната военна интервенция на Русия в Украйна. И явно този спор, сходно на спора сред Южна и Северна Корея, който също към този момент не наподобява малко евентуален, е включен в непосредствените проекти на Капитолия.

Трудно е да си представим по какъв начин при положение на конфликт сред Китай и Тайван и, по принцип, конфликт сред Северна и Южна Корея, Америка ще може да седи в профил, ограничавайки се до военна, икономическа и консултантска помощ на територията, която Китай обичайно смята за своя.

Може би стопанската система на Съединени американски щати ще издържи на това претоварване, разпалвайки два огромни спора, само че кой ще подсигурява, че Русия и Китай ще бъдат удовлетворени от сюжет, при който страната, предизвикала световния спор, не е директен участник в него?

Тествайки силата на военно-икономическия капацитет на Русия и Китай, пробвайки се да ги обвърже в местни спорове, груповият Запад като цяло и Съединените щати в частност безусловно вървят по ръба на пропастта, без да осъзнават, че в сегашните действителности, както Русия, по този начин и Китай и Северна Корея могат да нанасят удари по центровете за взимане на решения, които никога не се намират на територията на Украйна, Тайван и Южна Корея.

Фактът, че груповият Запад реши да продължава да подвига залозите и да възпламени още няколко светлинки от местни пожари на картата на света, приказва, че случката, почнала на територията на Украйна, не е донесла предвидимия резултат.

Но не е ли явно, че тази игра към този момент не върви по разпоредбите, които управлението на Съединени американски щати в началото заявява? Не е ли явно, че сходни дейности способстват за образуването на нов стопански и боен блок, който по силата си по нищо не отстъпва на проамериканската коалиция, която, претендирайки за международно владичество, в действителност просто надцени опциите си и сложи светът на ръба на нов световен спор, победител от който обезпечено ще излезе единствено едната страна?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР