До какво може да доведе това, че българските институции не

...
До какво може да доведе това, че българските институции не
Коментари Харесай

Горан Благоев: ДАНС трябва да осветли нивото на руското хибридно влияние в БПЦ

До какво може да докара това, че българските институции не могат да открият чия благосъстоятелност е Руската черква, и би трябвало ли храмът да бъде отворен - на тези и други въпроси дава отговор журналистът и историк Горан Благоев в изявление на репортера Анелия Джамбазка.

Българската страна изпада в проблем. Свидетели сме, че тя не знае един толкоз знаков парцел, на пъпа на София, в чии ръце е . При това парцел, който е обвързван с непозната страна, която от февруари предходната година ни разгласи за неприятелска страна. Вие разбирате ли в каква страна живеем?

Не е обикновено прокуратурата занапред да стартира да изисква документи от разнообразни институции, които би следвало да знаят като да вземем за пример Светия синод на Българската православна черква, Дирекцията по вероизповеданията към Mинистерския съвет. Би следвало незабавно, с едно натискане на копчето в базата данни, да знаят тази черква чия благосъстоятелност е.

Изказването на прокуратурата, че допуска, че ДАНС превантивно са изгонили съветските свещеници, които са били уличени първо в шпионаж в Македония, представяте ли си какъв скандал е това нещо? С какво право представителят на прокуратурата прави оценка активността на ДАНС, в случай че не знаем какво има в отчета на ДАНС?

Неадекватността на нашите институции, може да ни вкара в не просто в скандал, а в един миг може да се окаже, че ние непозволено, видите ли, сме изгонили хора, които в действителност работят против нашия народен интерес .

Съдейки по реакцията на български митрополити, считам че ДАНС би трябвало да ни осветли - в случай че не с имена, най-малко с обстоятелства - за равнището на съветското хибридно въздействие в Българската православна черква.

Заключването на Руската черква не може да стане без единодушието на българския патриарх, а коства ми се, той не е питан. Т.е. едностранчиво съветският дипломат Елеонора Митрофанова заключи тази черква, или се разпореди тя да бъде заключена.

Тази черква, официално видяно не е осквернена, с цел да бъде заключена до нейното освещаване, т.е. в нея може да се служи.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР