До излизането на процесорите AMD Ryzen Threadripper от второ поколение

...
До излизането на процесорите AMD Ryzen Threadripper от второ поколение
Коментари Харесай

AMD Ryzen Threadripper 2990WX при честота 4,1 GHz

До излизането на процесорите AMD Ryzen Threadripper от второ потомство остава все по-малко време и другите приключвания на информация непрестанно се усилват. Днес известният интернет портал VideoCardz разгласява скрийншот на програмата CPU-Z, на която се вижда работещ AMD Ryzen Threadripper 2990WX.

Снимката демонстрира компютърна система, основана на процесора AMD Ryzen Threadripper 2990WX . Съобщава се, че процесорът е възложен от самата AMD за проби и разбори. Използвана е дънната платка MSI X399 MEG Creation, обявена по време на събитието Computex 2018 при започване на лятото.

Вижда се, че процесорът работи с тактова периодичност 4,1 GHz. VideoCardz прецизира, че тази периодичност е достигната при задействана технологията Precision Boost, осигуряваща автоматизирано повишение на честотата. Да си напомним, че при процесорите Ryzen Threadripper от първо потомство тази технология позволяваше достигането на 4,0 GHz.

Засега не се знае, какво тъкмо значи признакът W в наименованието. Известно е, че ще има процесор с име Ryzen Threadripper 2990X. Възможно е моделът Ryzen Threadripper 2990WX да е версия за работни станции, тъй като съчетанието WX към този момент бе употребявано от AMD за обозначаването на своите професионални видеокарти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР