До главния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими имоти

...
До главния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими имоти
Коментари Харесай

Проверяват и Валери Симеонов за имотни сделки на занижени цени

До основния прокурор е постъпил сигнал за закупени недвижими парцели от " СКАТ “ ООД, ръководено и представлявано от Валери Симеонов, като покупко-продажбите са изповядани на нереално ниски цени.

Описани са три покупко-продажби. Първата е за закупено през 2004 година от " СКАТ “ООД, ръководено от Симеонов право на градеж на апартамент с повърхност 80 кв.м в к.к. " Слънчев бряг “ за сумата от 900 лв., при данъчна оценка 856,60 лева

Другата е за закупен през 2005 година от " СКАТ “ООД, ръководено от   Симеонов офис в к.к. " Слънчев бряг “ с повърхност 31,35 кв. м за сумата от 6 901,10 лева, при данъчна оценка 6 901,10 лева

Третата е за закупен  през 2008 година от " СКАТ “ ООД, ръководено от   Симеонов парцел частна общинска благосъстоятелност с повърхност 875 кв.м за сумата от 850 815 лева по решение на Общински съвет – Бургас, чийто ръководител по това време е Валери Симеонов. Председател на комисията за общинска благосъстоятелност е бил Валентин Касабов – сегашен депутат от НФСБ, а юрист е бил актуалният депутат Християн Митев. За този парцел се твърди в сигнала, че не се употребява по предопределение за потребностите на малкия екран, а е издигнат жилищен блок.

В сигнала са изложени и изказвания, че през 2008 година " СКАТ “ООД, ръководено от Валери Симеонов е закупило " База за отдих Пресока “ в община Златоград,  която сега е  хотел " Панорама “, като на същия са построени противозаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влезнало в  мощ решение на Върховния административен съд от 2013 г.че са издигнати без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило.

Върховна касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ осъществяване на инспекция поради изказванията в сигнала за осъществени закононарушения във връзка с  описаните в сигнала недвижими парцели от лице, заемащо висша обществена длъжност  - Валери Симеонов – депутат все още, а през 2008 година и като ръководител на Общински съвет за договорката от 2008 година В рамките на инспекцията ще се ревизират и данните за осъществени закононарушения от актуалните народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 година

Предметът на инспекцията ще обхване и изказванията за непредприемане на дейности по събарянето на противозаконните постройки в региона на Златоград и съществуването на връзка с народния представител В. Симеонов.

На съображение член 145 алинея 1 т. 3 от Закона за правосъдната власт, член 82 и член 83, т.8 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, инспекцията е предоставена на Дирекция " Противодействие на корупцията “ при КПКОНПИ, която по силата на този закон е способен орган да прави инспекции против народни представители.

Извършването на инспекциите се разпорежда и на съображение чл.8 от Инструкция № 2 от 05.09.2018г. за взаимоотношение сред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество и Прокуратурата на Република България, подписана от основния прокурор Сотир Цацаров и от ръководителя на КПКОНПИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР