До Г-н Румен Радев – Президент на Р България Г-н

...
До Г-н Румен Радев – Президент на Р България Г-н
Коментари Харесай

За вдигане на несправедливите санкции, наложени от ЕС над Сирия

До
Г-н Румен Радев – Президент на Р България
Г-н Гълъб Донев – Служебен Министър Председател
Г-н Николай Минков – Служебен Министър на Министерство на външните работи
Г-н Цветан Кюланов – Ръководител на Представителството на Европейски Съюз в България

Уважаеми Г-н Радев,

Уважаеми Господа,

Ние българските жители участници в проведеният на 5.02.2022 година митинг, взаимно със Съюза на сирийските студенти в България и Земляческата организация на сирийците в България, изрично поддържаме техните претенции, за повдигане на несправедливите, едностранни, насилствени стопански наказания, наложени от Европейския съюз над Сирия.

Тези наказания съставляват жестоко нарушаване на интернационалното право, на филантропичните и морални закони и правила. Санкциите заплашват интернационалния мир и непоклатимост, обслужват ползите на терористичните организации в региона, пречат на напъните за намиране на политическо решение на рецесията в Сирия, попречват възобновяване на разрушеното от терористичната война, както и завръщането на жителите в техните градове и села.

Сирия не е страна агресор с цел да ѝ бъдат налагани наказания, а страна жертва на експанзия от терористични организации и страни. Спирането на глобите и нормализирането на икономическата обстановка в Сирия, ще докара до напредък на двустранните стопански връзки и стопански напредък в избрани браншове, както в Сирия, по този начин и в Европейски Съюз. Ще се понижи фрапантно миграционният напън към Европейски Съюз.

Поради липса на гориво сега сирийския народ страда от сурова зима, както и дефицит на храна, лекарства и други артикули. Енергийната система работи с непълен потенциал, което се отразява върху цялата индустрия.Всички заводи и пекарни работят с най-малък потенциал, а някой са затворени. Липсата на първични материали, провокира голям дефицит на медикаменти, мляко и храни за децата, тъй като множеството първични материали, употребявани в производството на медикаменти и ваксини, се внасяха от Европейски Съюз. Това докара до липса на доста лекарства, които са нужни за децата, възрастните хора и нелечимо болните.

В редица региони деца и възрастни са принудени да живеят в цялостен мрак и мраз в домовете и по улиците на Сирия. Много производства стопираха и заради дефицит на аварийни елементи, нужни за поддръжка на машините.

Сирия постоянно е отдавала приоритет в икономическите си връзки с България и Европейски Съюз. Множество обекти в Сирия са построени от български и европейски компании. Много заводи и електрически централи са благосъстоятелност на компании от Европейски Съюз, като рафинерията Баниас, циментовата фабрика в Алепо и доста други, които работят до този миг. Но те изпитват големи компликации, заради прекъсване на модернизацията им и липса на първични материали и аварийни елементи.

Европейските страни са най-заинтересовани от стабилността на района, тъй като това подкрепя стабилността, както на Европа, по този начин и на целия свят. Европейският съюз, следва да постави цялостни старания за опазване на единството на Сирия, за ускорено решение на политическата рецесия в страната и опазване териториалната ѝ целокупност.

Уважаеми Г-н Радев,

Уважаеми Господа,

Във връзка с горното, ние предлагаме България, като пълноправенен член на Европейски Съюз да внесе в Европейска комисия предложение за анулация на наложените наказания на Сирия. Да се възстановят и развият икономическите връзки сред Европейски Съюз и Сирия и за стимулиране на европейските компании за присъединяване във възобновяване ѝ.

Вчера 06.02.2023 година в Турция и Сирия се развихри опустошително земетресение с хиляди човешки жертви. Това донесе в допълнение филантропично злополучие в страната. Във тази връзка с изключение на анулацията на глобите, следва да се окаже и нужната филантропична помощ.

С почитание!

София,

07.02.2023г

Сдружение „ Справедлива България “:

София, ул. Коломан 6.

Иван Павлов, тел. 0895533216

Сдружение „ ДПЗЦС “:

София, ул. Странджа 100, ап.4А

Светозар Съев, тел. 0888 253543

Сдружение: „ Български Национален съвет за МИР “:

София, ул. Житница 19, ап.13

Проф. Нако Стефанов, тел. 0898719910
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР