До Фрог нюз достигна поредна кореспонденция. От “Цветанова Зам.Гл. Прокурор”

...
До Фрог нюз достигна поредна кореспонденция. От “Цветанова Зам.Гл. Прокурор”
Коментари Харесай

Само във Фрог: Още чатове показват как прокурорски началници държат следователите на къса верижка

До Фрог нюз доближи поредна преписка. От “Цветанова Зам.Гл. Прокурор” се дават следните инструкции през телефона: “ Колеги, на следващия ден ще приключа разискването на делата със следователите от Следствен отдел към окръжна прокуратура на СП. За да бъде проведена оптимално добре тяхната и Вашата работа, апелирам да се уговаряте авансово за метода, по който ще се рапортуват делата при нужда, в това число и за това да се изпращат ли материали в СП и в какъв размер ”.

.

Припомняме ви, че един от зам.-главните прокурори е Пламена Цветанова, посочена за “сив кардинал” в държавното обвиняване., от която излиза наяве, че “Цветанова Главен” дава разпореждане на обвинителите да изпращат “актовете си за инспекция на мейла на Ваня Стефанова”. Според изтекли писмени инструкции пък на Цветанова би трябвало да се дават обвинителните актове и постановленията за преустановяване на наказателно произвеждане “преди да бъдат управлявани в деловодството”.

“Новите чатове илюстрират по какъв начин тъкмо се реализира контрола върху следователите. Спомнете си, че делата против Бойко Борисов и Автомагистрала “Хемус” бяха конфискувани от Министерство на вътрешните работи и пратени точно в следствието, което както се вижда на всяка крачка се дирижира от върхушката на прокуратурата. По закон материали по Наказателно-процесуален кодекс се рапортува единствено на наблюдаващия прокурор, само че не и на административни ръководители”, обясниха магистрати с опит.

По мотив изнесената от медията ни информация за надзор върху вътрешното разбиране на държавните обвинители,: “Изненадани и възмутени от този факт могат да са единствено хора отвън системата. Защото ние, които сме вътре в това тресавище, виждаме и знаем по какъв начин прокуратурата работи на правилото на уличните банди. С една строга подчиненост, с официални и неофициални зависимости и команди, които се дават и устно, и се предават посредством медиатори. Както видяхме - тече връзката и през есемеси. Това е метода на действие и на ръководство не на обществените държавни институции, а навръх неофициалните, паравоенни и престъпни структури. Строга подчиненост, единоначалие, зависимост на главатаря, без оглед на закони и правила на правото, в частен интерес. В интерес само на глутницата”.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР