До есента трябва да бъде формулирано и въведено понятието за

...
До есента трябва да бъде формулирано и въведено понятието за
Коментари Харесай

КНСБ: До есента у нас задължително да бъде въведено определението за енергийна бедност

До есента би трябвало да бъде дефинирано и въведено понятието за енергийна беднотия у нас , съобщи в Девня президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той напомни, че Европейският съюз към този момент е приел определението за енергийна беднотия. Според него у нас би следвало да се имат поради с изключение на приходите и какъв брой сила употребява семейството, защо се харчи силата - дали се топли басейн или стая, в която живее цялото семейство.

Президентът на КНСБ изрази убеденост, че актуализация на държавния бюджет ще има, без значение от политическите изявления . Според него обаче заложените числа надалеч не са толкоз великодушни, колкото би трябвало да бъдат.

" Инфлацията вкарва големи спомагателни средства в приходната част на бюджета , което обаче не се разяснява ", уточни Димитров. По думите му става въпрос за действителни 2 - 2,5 милиарда лв. повече от плануваните в актуализацията . " Позицията на КНСБ е, че 1 милиард от тези средства би трябвало да бъдат употребени за покачване най-малко с 15 на 100 на заплатите на тези, които не получиха никакви обезщетения ", уточни Димитров. По думите му другите 1,5 милиарда лв. е нужно да стигнат до уязвимите групи. Той счита, че с изключение на за енергийна, би трябвало да се вкара и помощ за водна беднотия , само че преди този момент би трябвало да бъдат минимизирани тези, които злоупотребяват със обществената система.

Димитров добави, че в доста браншове членовете на синдиката са в подготвеност за митинги . Освен системата на Министерство на вътрешните работи и Националната здравноосигурителна каса, той даде като образец работещите в Селскостопанската академия, Агенцията за битка с градушките, градския превоз.

Пламен Димитров сподели още, че не изключва разновидността в края на годината да има актуализация на актуализацията на бюджета. Според него това зависи от инфлацията. Неговите упования са, че тя няма да забави темповете си, което ще наложи още веднъж корекции на бюджета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР