До есента Пловдив може да има уникален воден и слънчев

...
До есента Пловдив може да има уникален воден и слънчев
Коментари Харесай

Правим воден и слънчев часовник на Сахат тепe

До есента Пловдив може да има неповторим воден и безоблачен часовник на Дановия рид. Така дружно с часовниковата кула мястото ще се утвърди като самобитен рид на времето.

До месец и половина кметството на регион „ Централен “ ще има подготвени планове за водния и слънчевия часовник, които желае да сложи на Дановия рид. Тогава те незабавно ще отидат в НИНПК за координиране.

„ Това ще даде опция в интервала до септември месец да бъде координиран този план и да се пристъпи към практическата реализация на тези два часовника. И хълмът на часовниците /Сахат тепе/ да бъде изпълнен със смисъл “, сподели кметът на „ Централен “ Георги Стаменов.

Бюфетът на върха на хълма, осветлението и видеонаблюдението ще продължат да се развиват.

„ В проекта за развиване е написано, че този бюфет би трябвало да бъде възобновен. Той ще реши няколко казуса на върха – единият е със санитарните възли, а другият с опцията всеки един клиент да може да изяде една торта и да се наслаждения на трихълмието “, счита кметът на „ Централен “.

Бюфетът ще е със застроена повърхност от към 60 квадрата. Терасите са с външно сервиране и са към 150 квадрата. На процедура това е една сладкарница със санитарни възли. За този преместваем обект ще се търси концесионер за период от най-малко 10 години.

И на върха на Бунарджика ще бъде оповестена процедура за възобновяване и наемане на остарялото кафене, което е в много неприветлив тип към този момент няколко десетилетия. Там по същия метод ще се реши казусът със санитарните възли и с опцията човек да има място където да изпие една вода.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР