До есента България ще има детска неонатална линейка. Това става

...
До есента България ще има детска неонатална линейка. Това става
Коментари Харесай

България ще има детска неонатална линейка благодарение на Капачки за бъдеще

До есента България ще има детска неонатална кола за спешна помощ. Това става допустимо с помощта на дарителската акция " Капачки за Бъдеще ". Организацията разгласи в профила си във фейбук, че към този момент са събрани нужните средства за всички вноски за детската кола за спешна помощ и към този момент стартира събирането за втора.

За благородната идея са събрани над 140 хиляди кг капачки, които се равняват на към 160 хиляди лева - парите или парите нужни за пазаруването на детска кола за спешна помощ.

Така че в случай че сте взели участие в акцията " Капачки за бъдеще " даже и с малко - то вие също сте помогнали за постигнането на този триумф, или какво уредниците са написали в профила си - " всеизвестен триумф, който ще избавя животи ".

Досега знаете средствата от рециклираните капачки се използваха най-често за нови детски кувьози. До момента " Капачки за Бъдеще " са съумели да оказват помощ с инсталация на родилни, детски и неонатални отделения в 36 лечебни заведения в 36 града.

Още от есента се знае, че акцията се концентрира върху обезпечаването на детски неонатални коли за спешна помощ. Става дума за огромните центрове, където има академични лечебни заведения, тъй като в столицата към този момент има такива.

В момента новата кола за спешна помощ се оборудва и ще бъде дарена през септември. Цената ѝ е към 200 000 лева Ще се употребява най-много за превозване на недоносени бебета.

" Когато бебето в доста огромна степен на недоносеност или когато в болничното заведение, в която се роди, нямат нужното съоръжение или експерти или когато има по-тежко раждане, здравословен проблем и тогава бебето би трябвало да се транспортира до най-близката университетска болница ", сподели Лазар Радков.

В момента лечебните заведения, които нямат такава кола за спешна помощ, махат носилката и на нейно място поставят кувьоз, вързан с колани, което бави екипите в незабавни обстановки. Затова неонаталните коли за спешна помощ са извънредно значими за спасяването на новоредени.

Досега с пари от капачки са обезпечени кувьози за 22 лечебни заведения в страната, а в още 14 е дарена значима инсталация, още веднъж за неонатални и родилни отделени " 10% от децата в България се раждат недоносени, 1/3 развиват увреждане на очите и един от рисковите фактори е точно остаряла амортизирана инсталация ", сподели Лазар Радков.

От " Капачки за бъдеще " благодарят на всички, които ги поддържат и припомнят, че имат към 700 пункта за предаване на капачки през цялата година, само че най-добре е събраното да се носи по време на акциите, които се организират всяка есен и пролет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР