До едно от ключовите събития на Надежда Йорданова по време

...
До едно от ключовите събития на Надежда Йорданова по време
Коментари Харесай

Един имен ден с Надежда Йорданова и… правосъдна торта “Гараш”

До едно от основните събития на Надежда Йорданова по време на предизборната й акция в крайдунавската столица остава към час, само че пред шатрата на “Демократична България ” е цялостно с хора. Лекият дъжд не съумява да изплаши русенци, които желаят да я поздравят за имения й ден и да си поговорят с нея за бъдещето на България. Но и времето се смилява над тях - бурята, която в същия миг връхлита други краища на страната, взема решение в този празничен ден да отмине Русе.

“Къде е Надя ”, е най-често задаваният въпрос. Десетки цветя се събират край шатрата за празника й с благопожелание за положителни резултати на 2 октомври. Хората са от всевъзможни възрасти - баби, дядовци, фамилии с децата си. Появява се и лидерът на листата на Българска социалистическа партия - някогашният министър на земеделието Иван Иванов. И той търси Надежда Йорданова, която всички в политиката почитат, за диалог. Как ще се развият изборите? Какво мисли за новите начинания на служебното държавно управление? Как ще се работи в Народното събрание? Как ще усъвършенства животът на хората? Как България да тръгне напред? Въпросите и на професионалните политици, и на елементарните жители са едни и същи. “Демократична България ” има отговорите - и за политическите съперници, и за последователите си и за нерешилите.

На имен ден, споделят, се върви без покана. Но Надежда Йорданова е подготвена за това всеобщо тестване в центъра на Русе. За нея това е и най-приятната опция да съчетае срещата и диалозите с хората, празнуването на имения ден с това, което обича да прави отвън прожекторите на камерите. В този ден за нейните посетители на площада ще има ръчно създадена торта “Гараш ”. Неин специфичен помощник е известният занаятчия готвач - началник Таньо Шишков.

“Аз съм Надежда Йорданова и като именичка доста се веселя, че се събираме тук в този момент с вас. Приготвили сме се да се почерпим, тъй като Русе е родното място на тортата “Гараш ” - една от сложните торти, само че извънредно вкусна в нашата кулинарна история ”, споделя Надежда Йорданова пред събралото се голям брой. И прибавя: “Заедно с тънкостите на тортата ще поговорим за това какво следва на родината, какво да създадем за по-доброто ни бъдеще ”.

Човек би се запитал какво общо може да има една торта и правосъдната промяна. Но в случай че се заслушаш в разказите на Надежда Йорданова и човешкия й, понятен метод на пояснение, установяваш след няколко минути какво тъкмо й би трябвало на България и за какво някои упования не се случват с мечтаната скорост.

“Тортата Гараш е като правосъдната промяна, моята тематика. Всички я желаят, всички я чакат с неспокойствие, обаче тя е доста сложна. На пръв взор наподобява елементарно, обаче тайната, сложното е в детайла, тъй като - да, желаеме всичко да ни е наред, само че по какъв начин тъкмо по този начин да ни се случи едно по едно и по какъв начин да осъществим всички стъпки ”, споделя Надежда Йорданова.

“Като виждам блатовете - те доста наподобяват на това по какъв начин би трябвало да наподобява един закон. Той би трябвало да е по-ясен, обаче да може да се ползва от всички и да работи. Всъщност, това се реализира доста мъчно, тъй като всяка думичка в един закон както всяка съставна част в тази торта, би трябвало да си е на мястото и да е поставена по верния метод, тъй като другояче се получава една каша, която не става за нищо ”, споделя Надежда Йорданова, която с изключение на в Русе, води и листата на “Демократична България ” в 23 МИР в София.

“Като бях дете, това деяние го вършехме с лъжица, в този момент шпатулите са надалеч по-удобни. Но като виждам по какъв начин прелестно се маже този блат, си мисля, че една от тематиките, които “Демократична България ” си слагаме, е да създадем страната и системата по този начин, че ръководещите да не мажат, да не замазват грешките, а нарушителите да бъдат добре разследвани и наказвани и във всяко нещо си има майсторлъка, като при тортата, крема е значим ”, продължава Надежда.

И прави връзката сред тортата “Гараш ” и националното възприятие за горделивост, която всеки българин би трябвало си възвърне. И по какъв начин Русе може да бъде център за екотуризъм, авантюристичен туризъм, за хора, които любувайки се на нашата природа, могат да опитат от нашите артикули и да са щастливи.

“Тортата “Гараш ” е едно от нещата, което те кара да се гордееш с това, че си българин. Мисля, че ние политиците изискуем на всички жители тези старания да създадем България едно по-добро място за живеене на деца, т.е бъдещето ни да остава тук ”, споделя някогашният правосъден министър и претендент за депутат.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР