До една пета от служителите във Великобритания може да напуснат

...
До една пета от служителите във Великобритания може да напуснат
Коментари Харесай

Лондон чертае апокалиптични сценарии при избухване на епидемия от коронавирус

До една пета от чиновниците във Англия може да изоставен работа, когато коронавирусната зараза доближи върха си, съобщи държавното управление, като обрисува нов проект за деяние, оповестява БГНЕС.
Англия до момента има 39 доказани случая на COVID-19, а министър председателят Борис Джонсън предизвести, че това е " доста евентуално " да се усили.
Повече от 100 души са починали, а над 90 000 са инфектирани по целия свят.
Премиерът обаче съобщи: " За голямото болшинство от хората, които се заразят с вируса, това ще бъде лека болест, от която те бързо и изцяло ще се възстановят. "
На конференция с основните си медицински и научни съветници на „ Даунинг Стрийт “ 10 Джонсън огласи стъпките, които държавното управление му ще предприеме, в случай че коронавирусът се откри във Англия.
Те включват молба към хората да работят от у дома, понижаване на броя на огромни събития като футболни мачове и затваряне на учебни заведения.
„ При по-разтеглив сюжет е допустимо до една пета от чиновниците да отсъстват от работа през пиковите седмици “, се споделя в проекта.
Натискът върху незабавните служби може да докара до това, че полицията да се концентрира единствено върху най-тежките закононарушения, а лечебните заведения по едно и също време забавят интервенциите и връщат пенсионираните здравни чиновници на работа.
Но тези ограничения няма да бъдат въведени, до момента в който експлоадирането на епидемията не бъде ясно открито и едвам тогава, когато специалистите преценяват, че изгодите надвишават разноските.
Очаква се пикът на вируса да настъпи два до три месеца след началото на епидемията.
„ За голямото болшинство от хората в тази страна ние би трябвало да се занимаваме с нашата работа както нормално “, сподели Джонсън.
Той сподели, че измиването на ръцете със сапун и вода за време, едвам изпееш два пъти „ Честит рожден ден “ - е най-ефективният метод за попречване на разпространяването на вируса.
" Продължавам да се здрависвам ", добави той.
Здравните чиновници на Обединеното кралство споделят, че при най-лошия сюжет 80 % от популацията може да се болести с ковид.
Данните от Китай, където стартира епидемията, допускат смъртност от един %, което за Великобритяния при краен сюжет би означавало до 500 000 смъртни случаи.
Това обаче включва доста променливи, заради което прогнозирането на числата е " значително спекулативно ".
Изглежда децата са по-малко наранени от другите групи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР