До един от най-големите християнски празници остават броени дни. И

...
До един от най-големите християнски празници остават броени дни. И
Коментари Харесай

Деца в Благоевград започнаха да украсяват яйца

До един от най-големите християнски празници остават броени дни. И до момента в който семействата още избират козунаци и агнешко месо, децата в Благоевград интензивно украсяват яйца в новата великденска работилница. Тя е по самодейност на община Благоевград и в част зам.-кметът Христина Шопова. Програмата е ориентирана към изработката на аксесоари и дарове за Великден, направени от деца, възпитаници, преподаватели и родители в града. Само за един ден, откакто работилницата беше открита през вчерашния ден, към този момент са направени кошници и са боядисани десетки яйца. Децата, под зоркия взор на техните учители, съчетават какво креативната задача да творят, по този начин и се научават на доста нови неща.
В програмата взеха присъединяване пет учебни заведения от града и два клуба. Краят на работилницата ще бъде 25 март.
Докато едни творят, други вземат участие в щедрост. Ученици от седмо учебно заведение " Кузман Шапкарев " в града подариха над 30 шишета, цялостни догоре с капачки в самодейността " Капачки за бъдещето ". Тя събира пари кувьози в лечебни заведения, където те са остарели или амортизирани. Учениците донесоха тежкия товар от капачки, които са събирали с месеци, дружно с техните преподавали. Инициативата е изключително известна в града, изключително откакто от общината сложиха железно сърце, в което те да се слагат. Преди построяването на оборудването, доста публични институции събираха капачките и ги предаваха непосредствено на уредниците.
В районната библиотеката " Димитър Талев ", да вземем за пример, към момента има сложени шишета, където чиновници и гости могат да подаряват.
По данни на уредниците, от началото на акцията има събрани над 100 тона пластмаса на национално равнище. С приходите от предаването на капачките за преработване са закупени към този момент 8 кувьоза, а задачата до края на годината е да бъдат сменени амортизираните кувьози във всички 20 общински лечебни заведения, в които има останали такива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР