До един месец междуведомствената група ще излезе с конкретни предложения

...
До един месец междуведомствената група ще излезе с конкретни предложения
Коментари Харесай

До месец ще има предложения как да се ограничи пушенето на наргиле

До един месец междуведомствената група ще излезе с съответни оферти за ограничение използването на наргилета и растителни произведения за пушене, стана ясно на извършената през днешния ден (30 август) в Министерството на здравеопазването (МЗ) работна среща.
Участниците в работната група, състояща се от представители на Министерство на здравеопазването, МОН, Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието и храните, МИ, Агенция " Митници ", НЦОЗА, специалисти и неправителствени организации, се консолидираха към нуждата от законодателни промени в законите за здравето, за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения и за акцизите и данъчните хранилища. Присъстващите разискаха и практиката за ограничение използването на наргилетата, въведена и потвърдила резултата си в страни като Полша, Хърватия, Кипър и Румъния.
Трябва да бъде развенчан митът, че наргилето е безвредно, в противен случай – то е в пъти по-увреждащо здравето спрямо извънредно нездравословните цигарени произведения, безапелационна беше заместник-министър Йорданова. Ето за какво тя предложи в часовете на класния ръководите и по време на родителските срещи родители и възпитаници да бъдат осведомени с вредите от пушенето на наргилета и растителни смеси.
Припомняме, че предприемането на ограничения за регулация използването на наргилета и растителни смеси за пушене е инициирано от Министерство на здравеопазването, като от страна на институцията виновен заместник-министър е госпожа Светлана Йорданова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР