До две седмици започва изграждането на единствения общински екопарк в

...
До две седмици започва изграждането на единствения общински екопарк в
Коментари Харесай

До две седмици започва изграждането на единствения общински екопарк в област Пловдив

До две седмици стартира построяването на единствения общински екопарк в област Пловдив.
Тази вест заяви кметът на Стамболийски Георги Мараджиев посредством формалната си фейсбук страница.
" През идващите дни за финален път жителите на Стамболийски могат да се разходят по улицата пред бившето Фото, както го направих и аз тази заран. Защото имаме към този момент избор на реализатор на екопарка, който ще бъде тук. За тези, които не имаха вяра, до две седмици започваме построяването на единствения общински екопарк на територията на Пловдивска област. Както споделих и преди, това е фантазията на всяка община, на всяка едно обитаемо място и най-много на всички деца. Ще го създадем по този начин, че да няма жител или посетител на общината, който да не му се възхити!

Проектът е да се махне асфалтът пред бившето Фото и двата парка, които сега са разграничени от затворената улица, да се слеят в един огромен зелен остров. За да минават хората, ще се построи алея от павета, която ще свързва площада с улицата пред зъболекарските кабинети. Както виждате и от 3D плана, най-интересното оборудване ще е лифтът, който е двоен и ще бъде с дължина 35 метра. На мястото на сегашната улица ще минава изкуствена река, ще има транспортен съд с две пързалки, като под него ще има специфичен наследник мулч, който прилича море и в това време ще служи за отбрана на децата от рухване.
 
Корабът е умалено копие на същински транспортен съд – с палуба и трюм, като на всички места ще може да се играе. Ще има и три вградени в земята батута. Над реката на 4 метра височина ще минава мост, който ще свързва лифта с останалата част на екопарка. В него ще бъдат ситуирани еколюлки, уреди за катерене, две люлки гнездо, паркур, ще има две кули. Съоръженията са много на брой, тъй че да има за всеки по нещо. ", показва още градоначалникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР