До две седмици специална работна група ще представи плана за

...
До две седмици специална работна група ще представи плана за
Коментари Харесай

До две седмици представят плана за изграждане на многоетажни паркинги в София

До две седмици специфична работна група ще показа проекта за създаване на паркинги с публично-частно партньорство, разпоредбите и първите терени, които осигуриха някои от районните кметове в столицата.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос по кое време ще стартира дълго чаканото създаване на паркинги, които да разрешат казуса с паркирането на всевъзможни места в целия град.

Фандъкова заяви, че няколко районни кметове към този момент са обезпечили терени, върху които да бъдат построени паркинги. „ Първите от тях са кметовете на „ Подуяне “, „ Сердика “, чакам кметът на „ Искър “ да даде предложение. Обърнала съм се към всички кметове, които имат опция, да можем да стартираме построяването на етажни паркинги на подобаващи неща “, сподели тя.

Преди това обаче Столичният общински съвет би трябвало да одобри програмата , след което районните кметове ще имат свободата да оферират терени, върху които да се осъществят паркингите.



Според кметът обаче, това не е панацея, в случай че броят на колите продължи толкоз бурно да се усилва.
„ Всички нови здания имат подземни или наземни паркинги, въпросът е, че са доста колите. Колкото повече други възможности благоприятни условия предлагаме за напредване в града, се надявам това да понижи и броя на колите.

Защото колкото и паркинги да се построяват, в случай че с това движение броят на колите се усилва, нашият град се трансформира в град за коли, а не за хора “ , разяснява кметът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР