До две седмици ще бъдат ясни резултатите от междуведомствената проверка

...
До две седмици ще бъдат ясни резултатите от междуведомствената проверка
Коментари Харесай

До 2 седмици става ясно имало ли е нарушения в Дома за хора с деменция в Горско Косово

До две седмици ще бъдат ясни резултатите от междуведомствената инспекция в Дома за хора с деменция в сухиндолското село Горско Косово. Това заяви пред публицисти окръжният прокурор Христо Христов.
Двама прокурори от Окръжната прокуратура във Велико Търново, взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи, чиновници от АСП, РЗИ и представители община Сухиндол са създали междуведомствена инспекция  днес, която е завършила с издаването на констативни протоколи.
Всяка една от институциите ще изпрати документите до Окръжната прокуратура във Велико Търново. Отделно, Окръжната прокуратура ще продължи работата по изясняване на аргументите за гибелта на 24 души от началото на 2019 година, настанени в дома.
Данните за смъртните случаи бяха изнесени при започване на годината от пресцентъра на омбудсмана Дияна Ковачева, въз основата на които прокуратурата във Велико Търново се самосезира, напомни Христов, и посочи, че до момента в прокуратурата сходни сигнали през годините не са постъпвали. Проверките се реализират както във връзка с административния контрол за престъпления, по този начин и за дейности, които съставляват закононарушения, по които ще се образува наказателно произвеждане, оповестява Нова телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР