До две седмици се надявам да падне мораториумът върху цените,

...
До две седмици се надявам да падне мораториумът върху цените,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: До две седмици се надявам да падне мораториумът върху цените

До две седмици се надявам да падне мораториумът върху цените, съобщи пред Нова нюз заместник-председателят на парламентарната комисия по енергетика и народен представител от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев.

По думите му цената на газа може да падне незабавно.

„ Имаме предложение за обезщетителен механизъм. Надявам се до 2-3 седмици да падне мораториумът върху цените. Цената на газа може да падне незабавно, а вкарването на азерски газ у нас е наложително, освен поради ниската цена. Необходима ни е диверсификация. Не знаем какво ще се случи с проблема към Украйна. Трябва да сме готови и да не сме подвластни от никого. Има потенциал за вкарване на азерски газ през Гърция. Една година управлението на „ Булгаргаз” се правеха на ударени, а представители на всички партии се опитвахме да ги убедим в нуждата на този ход. Премиерът през днешния ден обърна внимание на нещо доста важно- когато си директрор на държавно сдружение не може да си позволиш да служиш на непознати ползи. Всеки, подхванал такава стъпка, би трябвало да бъде разследван и да се вземат най-сериозни ограничения. Повече от година призовахме, че азерският газ би трябвало да бъде внесе. Въпреки това България продължи да купува пет пъти по-скъп газ”, изясни той.

Ивайло Мирчев разяснява още, че сега няма съображение цената на тока да бъде променяна.

„ След повдигането на мораториума няма причина да бъде променяна цената на тока за контролирания пазар”, разяснява още той.

Във връзка с разликите в ръководещата коалиция Мирчев добави, че съществуват естествени концептуални другия сред политическите субекти, само че партиите се държат съответно, спазвайки заложените цели в съглашението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР