До две седмици проблемите с електронните рецепти ще бъдат решени,

...
До две седмици проблемите с електронните рецепти ще бъдат решени,
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Проблемите с е-рецептите ще бъдат решени до две седмици

До две седмици проблемите с електронните предписания ще бъдат решени, кодовете на медикаментите към този момент са обединени и това ще улесни процедурата за аптеките, само че тази промяна няма да се върне обратно. Това заяви здравният министър проф. Христо Хинков, представен от БНР.

Министър Хинков сподели, че няма връщане обратно във връзка с електронните предписания, " тъй като в случай че в този момент се върнем към хартиените, значи промяна няма да има ".

" До две седмици огромна част от нещата, които сега имаме като проблеми, ще бъдат решени като се изключи субективното отвращение да се употребява тази система за приемане на медикаменти - определяне и издаване на медикаменти ", добави той.

На въпрос - по какъв начин ще способства обединяването на кодовете, здравният министър отговори, че лекарството, което се изписва от пациента, има той не всеки път съответствува с този, който имат в аптеката. „ Тъй като става въпрос за първични номера, които се поставят на препарата, който е импортиран в мрежата, се взе решение да бъде един и същи код, който е този, с който с препаратът влиза в аптечната мрежа и по-късно се изписва от лекаря. Така че този код, който се изписва на електронната рецепта от лекаря и ще бъде същият, който аптекарят ще вижда на своя екран “, сподели здравният министър.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР