До две седмици Булгартрансгаз, част от Българския енергиен холдинг, ще

...
До две седмици Булгартрансгаз, част от Българския енергиен холдинг, ще
Коментари Харесай

До две седмици ще се обяви поръчка за газовия хъб

До две седмици " Булгартрансгаз ", част от Българския енергиен холдинг, ще разгласи социална поръчка за предпроектно изследване за реализирането на газовия хъб " Балкан ".

" В рамките му ще бъдат прегледани всички благоприятни условия за разширение на газопреносната мрежа у нас ", оповестява министърът на енергетиката Теменужка Петкова в изявление пред " 24 часа ".

В отговор на въпрос тя оповестява и че газовата връзка с Гърция е приоритет на държавното управление, въпреки че за нея се приказва от газовата рецесия през зимата на 2009 година По думите й, при започване на есента следва да се разгласи социална поръчка за избор на реализатор и се чака през първата половина на идната година да стартира построяването. Плановете са връзката да влезе в употреба през 2020 година Досега нито един период по построяването с другите газови връзки не е бил спазен.

Работи се и по план България да има такава газова връзка и с Турция като предпроектното изследване е изпратено на " Боташ ".

През септември се чака да дойде останалата част от оборудването за АЕЦ " Белене " като към този момент има пристигнала. Според Петкова до края на годината ще се разгласи процедура за приватизация на плана, за пъкъл се види дали ще има частен интерес към построяването му. В момента се правил счетоводен обзор на всички пасиви и активи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР