До двама представители на всяка политическа партия ще бъдат допуснати

...
До двама представители на всяка политическа партия ще бъдат допуснати
Коментари Харесай

ЦИК пуска до двама от партия при броенето в Информационно обслужване

До двама представители на всяка политическа партия ще бъдат позволени в ЦИК при повторното въвеждане на резултатите от вота. Това разгласи пред Българска национална телевизия представителят на Комисията Росица Матева.

Повторното въвеждане на изборните резлутати се прави на преброителен пункт на " Информационно обслужване " в централата на ЦИК.
 Информационно обслужване дава достъп на политици след координиране с ЦИК
Информационно обслужване дава достъп на политици след координиране с ЦИК

Призонава ги да съблюдават закона

" Вчера взехме решение освен това броене да бъдат позволени до двама представители на политическа партия. Те имат период през днешния ден до 17 часа да подават заявки за претендентите си, които би трябвало да бъдат тествани, че имат изборни права и не са регистрирани под друга форма за присъединяване на изборите. Списъкът ще бъде пулбликуван на уеб страницата на ЦИК ", посочи Матева.

Изграждат се спомагателни кафези за интернет за изборите в неделя. Ще се демонстрира резултатът пред камерите, сподели тя.

Ако има закъснение в резултатите, то не би трябвало да е във видеонаблюдението, по думите на Матева.

ЦИК предлага да се стартира с броенето на хартиените бюлетини , защото там може да има недействителни бюлетини. Двете урни за машинен избор и за книжен ще са транспарантни.

Предстои изборната администрация да излезе с рекомендации по какъв начин да се сгъват бюлетините. Министерство на вътрешните работи има обвързване за рекомендациите за деяние при бомбени закани, разясни Матева.
 Машинната бюлетина да се сгъва два пъти, поучава Общественият съвет на ЦИК
Машинната бюлетина да се сгъва два пъти, поучава Общественият съвет на ЦИК

Преди щемпел и стартиране в урната

ЦИК няма да издава категорично рекомендации. Силовото ведомство подхваща ограничения за защита на изборните пространства, тъй че да не се опорочи вота. Вотът " Не поддържам никого " не взе участие в установяване не мандатите. Вотът в чужбина е обезпечен, а машините са изпратени в точния момент, изясни още представителят на ЦИК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР