До два милиона бежанци може да избягат в Турция, ако

...
До два милиона бежанци може да избягат в Турция, ако
Коментари Харесай

ООН: До 2 млн. бежанци ще избягат в Турция, ако обстановката в Сирия се влоши

До два милиона бежанци може да избягат в Турция, в случай че конфликтите в Северозападна Сирия се засилят, предизвестява Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Подкрепяната от Русия сирийска войска прави атака против бунтовниците в последната им цитадела, което принуди десетки хиляди локални поданици да изоставен домовете си.

" Нашето безпокойство е, че в случай че това продължи, в случай че бройките продължат да нарастват и в случай че спорът се задълбочи, може да забележим стотици хиляди, милион, два (милиона) да се насочват към границите с Турция ", съобщи Панос Мумдзис, районният координатор на Организация на обединените нации за сирийската рецесия.

Мумдзис сподели още пред Ройтерс в Женева, че обстановката се утежнява и съглашението сред Русия и Турция за деескалация в региона към този момент на процедура не е в действие.

Организация на обединените нации е призовала за помощ в размер на 3,3 милиарда $ за покриване на разноските по филантропичните действия в Сирия тази година, само че макар великодушните обещания, до момента е получила едвам 500 милиона $, означи още представителят на организацията.

Турция сега приютява към 4 милиона сирийски бежанци - повече от която и да е друга страна в света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР