До два месеца Софийският районен съд трябва да излезе с

...
До два месеца Софийският районен съд трябва да излезе с
Коментари Харесай

Съдът решава до два месеца по случая Минчо Спасов - Делта гард

До два месеца Софийският областен съд би трябвало да излезе с решение дали някогашният народен представител Минчо Спасов е уронил престижа на охранителната компания " Делта гард ", като е декларирал, че тя работи като проведена незаконна група с прокуратурата, съобщи NOVA.

Повод за думите му било наличието на чиновници на компанията по време на митингите в поддръжка на избора на Иван Гешев за основен прокурор.

Обвинител номер едно няма да бъде разпитан за наличието на чиновниците на охранителната компания „ Делта гард” по време на митингите в негова поддръжка предходната година. Това реши Софийският областен съд, като отхвърли настояването на Минчо Спасов.

„ За това, че в Прокуратурата работи проведена незаконна група. Това изказване е от вида на ноторните факти”, сподели Минчо Спасов.

„ Категорично не дават отговор на истината. Представляваното от мен сдружение не е охранявало митингите. Не е преобличало свои чиновници в униформи на служители на реда, които да бият протестиращи”, разяснява юристът на „ Делта гард” Димитър Петров.

Съдът ще реши дали и „ Делта гард” има съображение да твърди, че думите на Спасов са нанесли вреди на реномето ѝ. Бившият народен представител и сегашен юрист е на мнение, че като юридическо лице те не могат да претендират за сходно нещо.

„ Делта гард” работи като процесуален субституент на прокуратурата, което е единствено по себе си доста съмнително и приказва за съществуването на връзка”, сподели още Спасов.

„ Ответникът намерено твърди - внушава, че представляваното от мен сдружение взе участие като проведена незаконна група с прокуратурата, с основния прокурор за завладяване на бизнеси”, добави Петров.

Връзката сред „ Делта гард” и прокуратурата бил известният столичен следовател Петър Петров, по прякор Еврото, твърди Минчо Спасов. От охранителната компания отхвърлят официално да имат нещо общо с него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР