До два месеца ще заработи хеликоптерната площадка на МОБАЛ Д-р

...
До два месеца ще заработи хеликоптерната площадка на МОБАЛ Д-р
Коментари Харесай

До два месеца МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ ще има работеща хеликоптерна площадка

До два месеца ще проработи хеликоптерната площадка на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново. Това излиза наяве от отговор на здравния министър проф. Христо Хинков на въпрос от депутата от ПП-ДБ Людмила Илиева.

Илиева показва, че хеликоптерната площадка на регионалното лечебно заведение е във фокуса на публичното внимание към този момент от няколко години, като през това време е имало спорна информация за това дали сходна площадка ще има или не.

„ Тя би осигурила при сериозни медицински обстановки бърз достъп до незабавна здравна помощ на хиляди български жители “, показва Илиева и напомня, че на територията на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ има съществуваща площадка и към този момент е известно, че тя ще послужи като основа за новото болнично летище.

В отговора си проф. Хинков осведоми, че към този момент е подписан контракт за рехабилитация на хеликоптерната площадка, като се чака дейностите по нея да завършат в период до 20 дни. След това следва узаконяване на болничното летище и при липса на форсмажорни условия прогнозните периоди за стартиране в употреба на хеликоптерната площадка са в границите на до два месеца, осведоми още здравният министър.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР