До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по

...
До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по
Коментари Харесай

Пускат 6 км от магистрала Струма между Благоевград и Симитли и едната тръба на тунел Железница

До два месеца се чака да бъде пуснато придвижването по едното трасе на автомагистрала " Струма " в правата сред Благоевград и Симитли, която е към 6 км. В този период би трябвало да завършат довършителните действия по тунел " Железница " като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела. Това обявиха при инспекцията на трасето заместник-министърът на районното развиване Захари Христов и ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", представени от БНР и Българска национална телевизия.

Близо две години строителството на сектора от автомагистралата от двете страни на новия тунел " Железница " е блокирано от две свлачища, които занапред ще се укрепват.

За това ще бъдат оповестени обособени публични поръчки, прецизираха от АПИ по време на инспекцията.

И все още обаче има опция за отваряне на едното платно на автомагистралата и едната тръба на тунела, безапелационен беше заместник-министърът на районното развиване Захари Христов.

" В понеделник насрочваме комисия, която до две седмици би трябвало да излезе с решение. След решението на работната група получих увещание от строителите, че в двумесечен период ще можем да приказваме за стартиране на краткотрайна организация на придвижването в едното платно - в двете посоки. "

Пускането на едното платно на автомагистралата и едната тръба на тунела ще бъде обезпечено и безвредно, като редом ще се работи по подсилване на свлачищата, добави ръководителят на УС на АПИ Иво Иванов.

" Желанието ни е по най-бързия метод да пуснем това трасе, с цел да можем да облекчим трафика, изключително преди зимния сезон, тъй като тук има две тапи, две кръгови, които са извънредно инфарктни ", сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР