До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по

...
До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по
Коментари Харесай

До 2 месеца пускат „Струма“ в едната тръба на тунел „Железница“

До два месеца се чака да бъде пуснато придвижването по едното трасе на Автомагистрала „Струма“ в правата сред Благоевград и Симитли, която е към 6 км. В този период би трябвало да завършат довършителните действия по тунел „Железница“, като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов, който бе на ревизия дружно с ръководителя на УС на АПИ Иво Иванов на автомагистрала „ Струма “ в региона на тунел „ Железница “ и свлачищата към него.

Предстои да се изготвят и планове за подсилване на свлачищата от двете страни на тунела.

„В понеделник насрочваме работна група, която до две седмици би трябвало да излезе с решение дали ще са нужни спомагателни ограничения. Тук има едно проблематично свлачище. Самата работа, като строителство, строителите ме увериха, че в период след излизане на решението на комисията към два месеца ще могат да приключат с пътните работи“, сподели Захари Христов. Той посочи, че работата по укрепването на свлачищата няма да пречи на автомобилния трафик да се движи в едното платно, а в тунелите престоят довършителни действия.

Продължава и работата по системата SCADA за ръководство на тунела. Нейното осъществяване все още е на 80%. Работи се по системите за сигурност в тунела – спешни ниши, табла, климатици, окабеляване, оптика, монтаж на интелигентната транспортна система.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР