До два месеца нерегистрираните сирийци ще трябва да напуснат Истанбул.

...
До два месеца нерегистрираните сирийци ще трябва да напуснат Истанбул.
Коментари Харесай

До два месеца нерегистрираните сирийци трябва да напуснат Истанбул

До два месеца нерегистрираните сирийци ще би трябвало да изоставен Истанбул. Ще би трябвало също по този начин да се върнат в зоните, в които са били регистрирани в началото, оповестява БНР.

Тези, които са били в началото регистрирани в други турския окръзи, имат период до 24 септември да се върнат там. Прави се изключение за сирийците, които са се преместили в Истанбул с разрешителни за пътешестване след опустошителните трусове в Югоизточна Турция през февруари.

Такива ограничавания не се вкарват за първи път. Подобна акция имаше и през 2019 година Тогава тя докара до прогонването на хиляди сирийци от Истанбул. Властите неведнъж са предупреждавали нерегистрираните хора в мегаполиса да изоставен, а в този момент са решили да ускорят този развой, съобщи представител на Турската работа по миграцията.

Турция приютява 3,3 млн. сирийски бежанци, намиращи се под краткотрайна протекция, като най-голямата част от тях се намират в Истанбул.

В последно време в южната ни съседка антиимигрантските настроения се ускориха, поради повишаването на разноски за живот, оповестява ДПА. Правозащитни организации сигнализират, че вече са в ход депортации, в това число към региони в Сирия, в които се води война.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР